schwarzaufweiss
Witam,
Kupiłem nowy model Job-Cascade i brakuje mi dwóch oznaczeń służących do regulacji ilości wody.
W instrukcji są one pokazane, ale na urządzeniu nic nie ma.
Czy wprowadzono jakieś zmiany?
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy jest to błąd dostawy, czy też pojawiło się nowe oznaczenie (być może logo Jobo na rurce)?
Na zdjęciu w lokalnym sklepie internetowym również nie ma żadnego oznaczenia.
Pozdrawiam serdecznie z regionu Münsterland,
Thomas
Lichtjahr
Cześć Thomas,
regulacja poziomu wody nie jest wcale trudna.
Wystarczy zatkać mały otwór i ustawić poziom wody tak, aby znajdował się mniej więcej w połowie rurki.
W przypadku mojego nowo zakupionego modelu Cascade wystąpił zupełnie inny problem. Wąż przyłączeniowy jest zbyt krótki i sztywny jak ogon wołu.
W moim modelu Cascade zamontowałem wąż silikonowy o długości 1 m.
Teraz nie ma już ryzyka, że Cascade wyskoczy z pojemnika podczas podlewania, co zdarzyło mi się raz.
Pozdrawiam, Edi
Gast
A co z poziomem wody? Zawsze wkładam je do pojemnika i nalewam wodę. Czy jest coś, na co trzeba zwrócić uwagę?
Lichtjahr
No jasne, w przeciwnym razie równie dobrze możesz od razu włożyć wąż do puszki i zaoszczędzić 20 euro.
?
Chodzi o to, że element, który wkładasz do puszki, to wtryskiwacz. Ma on z boku mały otwór.
Musisz go zatkać palcem i wyregulować poziom wody w iniektorze tak, aby sięgała mniej więcej do połowy.
Teraz możesz zdjąć palec, a do puszki zostanie zassana optymalna ilość powietrza.
Powoduje to powstanie burzliwego przepływu wody w puszce.
?
Wszystko jasne?
?
PS: Możesz też zapomnieć o iniektorze i włożyć wąż bezpośrednio do puszki, oszczędzając 20 euro (na całym tym sprzęcie) i po prostu wydłużając czas nawadniania o 5 minut.
Gast
Cześć Lichtjahr,
Bardzo Ci dziękuję! Naprawdę o tym nie wiedziałem.
Następnym razem od razu to wypróbuję. Ale i tak było to praktyczne, wszystko do siebie pasowało i nie trzeba było tego pilnować, więc po prostu już posprzątałem :).
Jeszcze raz wielkie dzięki,
Max