fotorius
<p>Dobrý den všem,</p><p>opět jsem našel fotoaparát a v tašce byl nepoužitý Kodacolor II.</p><p>Bohužel není v kartonovém obalu, takže není zcela jisté, z jakého roku pochází.</p><p><br></p><p>Doufám, že se tu někdo vyzná a pomůže mi s přiloženou fotkou. Rád bych věděl, jestli má nějakou hodnotu, nebo jestli ji můžu bez obav použít.</p><p><br></p><p>Tady jsou fotky: </p><p>https://drive.google.com/drive/folders/1wSaEPuIfeN-GMK8S5C5Fw8GJF3cZ46gR<br></p><p><br></p><p>S pozdravem</p><p><br></p><p>fotorius.</p>
Wolfgg
Ahoj fotoriusi,
Kodacolor II kdysi znamenal velký skok v kvalitě snímků. Původně byl vyvinut speciálně pro kapesní fotoaparáty, ale uživatelé větších formátů negativů o něj okamžitě projevili zájem. Když byl u nás k dostání v malém formátu, což bylo v roce 1975, hned jsem ho vyzkoušel a výsledky byly prostě fantastické.
Později se však ukázalo, že stálost barev byla mizerná, moje negativy z té doby jsou dnes téměř nepoužitelné. Bohužel.
Tvůj film má za sebou nejméně 40 let, takže už od něj nelze moc očekávat. Jelikož však s tímto filmem byl zaveden proces C41, který se používá dodnes, můžeš si ho nechat vyvolat v známých drogeriích. Stačí přeexponovat o jeden stupeň, část dokonce o dva stupně, a nechat se překvapit.
S pozdravem
Wolfgang
RalfMichael
Ahoj Fotoriusi,
já bych ten film schoval v originálním obalu jako dekoraci do vitríny. Jak už bylo zmíněno v předchozí odpovědi, film je starý desítky let. Také jsem to už jednou zkoušel – v fotoaparátu z blešího trhu byl částečně exponovaný film formátu 110 Pocket, vyfotil jsem zbývající 4 snímky a nechal ho vyvolat.To bylo možné, ale ani staré, ani čerstvě pořízené snímky nebyly nic moc – byly trochu příliš tmavé, měly nesprávné barvy a byly velmi zrnité, vlastně k ničemu, ale byl to jen pokus.
S pozdravem, Ralf