Rolf-Werner napsal:
I mě napadá v první řadě Protectan.
Potom sady C41, i když pro amatérské použití považuji prášek za lepší kvůli jeho trvanlivosti. U mě je to tak, že si čas na práci v dílně najdu spíše narychlo a spontánně. Proto zatím vždy objednávám podle dostupnosti a doufám, že se k použití dostanu v dohledné době. Naposledy ale uplynuly 2 roky, než jsem mohl 1litrovou sadu Tetenal skutečně použít, a to s divným pocitem v žaludku... Ještě to fungovalo dobře, ale člověk nikdy neví.
Malé 1litrové sady prášku, kterých by v balení bylo pět pro větší spotřebu, by pro mě byly přehlednější. Tak bych se také nemusel bát o koncentráty po otevření (obvykle se přece očekává lepší cena za litr u většího odběru, jinak by to nedávalo smysl). Často ale potřebujete dokonce jen 500 ml nebo méně – takže ještě menší sáčky by také nebyly na škodu.
A ze stejných důvodů bych si přál RA4 v práškové formě, pokud je to technicky proveditelné.
S pozdravem
Rolf
Odvážení malých množství prášku je bohužel extrémně pracné a nákladné na výrobu. Neexistují na to žádné stroje (s výjimkou nefinancovatelné speciální konstrukce).
To znamená, že jakkoli jsou malé sáčky s práškem lákavé, museli bychom za ně účtovat tolik, že by cena nakonec nebyla příliš atraktivní (náklady na mzdy tvoří cca 3/4 ceny).
U tekutých chemikálií je to jiné. Zde existují stroje a lze rychle plnit i malé množství.
Magic Box měl pouze 250 ml – něco takového neděláme, ale alternativou by mohly být půl litrové sady, plněné v 100 ml koncentrátech.
Kromě toho lze RTU C-41 stabilizovat až na 24 měsíců (s příslušnými konzervačními látkami).
Na to se ale nějak nikdo neptá. Nemá nikdo zkušenosti s RTU (ReadyToUse)?
To se mi jeví jako nejlepší řešení právě pro tento případ použití.