Ostatnie cztery tygodnie poświęciłem na stworzenie portalu, który uruchamia się po złożeniu zamówienia w sklepie.
W nowym portalu oferujemy Wam obecnie następujące możliwości:
1) Możecie sprawdzić, kiedy zamówienie zostanie prawdopodobnie zapakowane, dzięki precyzyjnemu oszacowaniu opartemu na lokalizacji paczek i aktualnym planie pracy pracowników (z 3-dniowym wyprzedzeniem). Jeśli dzisiaj nie uda się tego zrealizować, informacja ta zostanie tam wyświetlona, a wtedy macie możliwość kliknięcia opcji „Spieszy mi się”, a my postaramy się przyspieszyć realizację (jak dotąd z powodzeniem od 3 tygodni).
2) Widzicie również, czy wszystkie produkty są dostępne (sklep działa w swojej własnej „orbicie” i nie ma wglądu w sprzedaż międzyczasową). W portalu jesteście bezpośrednio połączeni z naszym wewnętrznym oprogramowaniem i widzicie na bieżąco, co się właśnie dzieje. Jeśli coś nie jest dostępne, możecie zmniejszyć ilość do tego, co jest na stanie, lub usunąć pozycję, aby reszta mogła zostać wysłana.
3) W przypadku płatności z góry istnieje możliwość zmiany wszystkich danych (ilości, usunięcia pozycji, dodania nowego produktu) dzięki znacznie lepszej funkcji wyszukiwania niż w sklepie.
4) Dostępny jest teraz system zgłoszeń, w którym można utworzyć zgłoszenie dotyczące konkretnego zamówienia, a my odpowiadamy bezpośrednio w portalu. Ułatwia to pracę wszystkim, ponieważ nie trzeba najpierw kopiować numeru faktury itp.
5) Dostępna jest historia zamówień z ostatnich 12 miesięcy (RODO ma swoje wymagania dotyczące dłuższych okresów). Można tam sprawdzić, jakie fajne rzeczy kupiliście, wraz z linkiem do sklepu. Rozbuduję tę funkcję jeszcze bardziej, tak aby można było bezpośrednio powtórzyć zamówienie w portalu. Obecnie nie mam jednak jeszcze dostępu do interfejsów API PayPal i kart kredytowych i nie wiem, czy jako jednoosobowa firma uda mi się to zrealizować. Dane te powinny być naprawdę bezpiecznie przetwarzane, dlatego obecnie oferujemy wyłącznie płatność z góry.
Będę wdzięczny za opinie, czy to wszystko jest pomocne, czy raczej irytujące… 🤓