Cześć,
?
@ Klaus: 70° i bardzo mocno wywołane. Mimo to nie wszystkie się udały. Wypróbuję pozostałe papiery lith-print.
??????????????? Jeśli chodzi o bromoil, najpierw sam pokryję papier. Z papierów, które chyba jeszcze się nadają, jest teraz Slavich, ale w Niemczech tylko u jednego dostawcy i w jednej??
??????????????? gradacji. Potem Kentmere, ale nie wiem, czy nadal zawiera to, co powinno. I Ilford MG IV. Ponieważ jednak nie są one specjalnie przeznaczone do oleju bromowego?????
??????????????? i nie chcę ponownie natrafić na zmianę w emulsji, raczej z nich zrezygnuję.
?
@ Mirco: To byłoby oczywiście idealne! Natychmiast złożyłbym u Ciebie zamówienie!
?
Pozdrawiam, Peter
Cześć,
@Peter
: Wow, 70 stopni. Spodziewałbym się, że żelatyna już dawno się rozpuściła. Wypróbowałem Slavich. Do 40 stopni nie ma szans. Mogę też spróbować przy 70 stopniach.
?
@Mirko
: Utwardzanie z pewnością zależy od papieru. Mam jeszcze resztkę Berggers Brom 240, który, o ile dobrze pamiętam, jest papierem Forte. Forte już dawno nie istnieje. To nadal działa bardzo dobrze w temperaturze 40 stopni. Ale oczywiście od mnie też natychmiast otrzymałbyś zamówienie!
?
Pozdrawiam, Klaus