Joachim
Cześć wszystkim,
?
Gdzie wysyłacie swoje negatywy ze średniego formatu do wywołania
– bez zamawiania odbitek?
Czy ktoś zna ceny za samo wywołanie negatywów?
?
Nie planuję wywoływać kolorów.
?
Dziękuję za wskazówki
Junkom
Ulrich Hagel w Berlinie / Rekomendacja: Można też poszukać Ulricha Hagela w Google; odbitki są w porządku, choć są też lepsze adresy, ale jakość jest świetna – wszystko wykonywane ręcznie, proces sterowany czasem, a nie temperaturą, za 4 euro za film, wliczając podatek VAT ;) Można też wysłać pocztą; ja tak zrobiłem ze Szwajcarii.
Junkom
Laboratorium Ulricha Hagela – nie można tego wyszukać w Google, przepraszam za brak pochwał.
harv
Wszystko, co chcesz wiedzieć, znajdziesz tutaj:
http://www.meinfilmlab.de/preise/
€
Zdecydowanie polecam.
Joachim
Dziękujemy za wasze uwagi!
ThomasPauly
schmidtt-r-w
Cześć!
Po prostu oddałem kolorowe filmy zwojowe do drogerii Müller. Trwa to około trzech tygodni, kosztuje niecałe pięć euro za film, a do tego dostaje się jeszcze nieudane odbitki. W przypadku procesu C41 nawet duże laboratorium nie popełni błędu.
Pozdrawiam, Thomas
Morte
Cóż, wydaje mi się, że zdjęcia wykonane profesjonalnym sprzętem są jednak nieco dokładniejsze niż te z masowej produkcji. Dlatego na przykład Jetfoto oferuje obie opcje.
jonny
Studio fotograficzne 13 w Stuttgarcie (~6 euro za film) lub wspomniane Jetfoto (Berlin/Alex) to dobre opcje, a jeśli nie mieszkasz akurat w Berlinie czy Stuttgarcie, jesteś po prostu ciekawy, nie masz zbyt wygórowanych wymagań i jesteś oszczędny, to na początek możesz oddać filmy do wywołania w DM (Drogeriemarkt) – samo wywołanie filmu zwojowego C-41 kosztuje, jak sądzę, 1,95 euro.