biggi05
Ahoj,
mám kávovar Durst M805 SW a mám teď velký problém! Pružina na sloupku už není napnutá, a proto už nedrží ani hlava! Neví snad někdo z tohoto fóra, jak tu pružinu znovu napnout? Nebo jak by to mělo obecně vypadat?
Nebo si musím pořídit nový sloupek?
Díky předem
Birgit
€
sputnik
Na to, že bys to napínal sám, můžeš rovnou zapomenout – je to rozhodně životu nebezpečné!
Můžeš zkusit zavolat panu Mehlmannovi (bývalý technik společnosti DURST – stačí ho vygooglit) a nechat si od něj vyprávět, jak to dělali u DURSTu. To je k zbláznění. ;-)
Raději si pořiď nový stojan.
Osobně bych si ale rovnou koupil kompletní M805 Color. Není o moc dražší (ceny jsou stejně na dně) a máš tak možnost zvětšovat podle potřeby a motivu s kombinovaným nebo směrovým světlem.
Nástavec se dá rychle vyměnit. Tak to dělám i já.
TR
Bonderer
Uvolnila se, nebo se zlomila? Ať už je to jakkoli, zeptejte se Kienzleho nebo nějakého strojního konstruktéra v okolí, jestli by se na to odvážil. Kienzle to určitě udělá, ale on je ostatně montuje i do svých nových zvětšovacích přístrojů. Italové určitě ne vždy montovali ty nejlepší pružiny (ocelové) a v té době ještě neexistovalo to, co je k dispozici dnes. Nyní existují speciální kalibry v kombinaci se speciálními procesy kalení a různými procesy dodatečné úpravy, které vydrží několik set tisíc ohybových cyklů, protože navíjení je v zásadě ohybový proces. Lepší je koupit nové u Kienzleho, šetří to vaše zdraví a vydrží a vydrží a vydrží.
Vím to o té oceli, protože v obchodě, kde pracuji, se takový materiál vyrábí.
Také pružiny od Durstu už asi nebudou k dostání jako náhradní díly.
biggi05
Děkuji všem, pero je zase připravené :)