highscore
Ahoj lidi,
hledám matný sklíčko s mřížkou pro svůj Pentax MZ-5.
Pentax ani Ricoh oficiálně žádné pro tento model nenabízejí, ale prý existují sklíčka od jiných výrobců.
(Doba odezvy od Ricoh Německo: 24 hodin? = Chvályhodné!)
Má tu někdo představu, od jakých výrobců se tato sklíčka vyráběla nebo vyrábějí?
Výměnu jsem už jednou vyzkoušel na nefunkčním MZ-50. Je to úplně jednoduché!
Už se mi nechce u mých starých objektivů víceméně „hádat“ vzdálenost.
Díky
Marcus
Urnes
Zkus to! Beattie Interscreen. To byl vždycky tak trochu „Rolls Royce“ mezi matnicemi. Cena tomu ale odpovídá. Pravděpodobně vyjde levněji pořídit si model LX s odpovídající matnicí. Pokud budeš mít smůlu, bude třeba znovu kalibrovat i expozimetr fotoaparátu.
S pozdravem Sven.
jochen53
Ahoj Marcusi,
možná by se hodila ta od MZ-S? Najdeš ji například na „focusingscreen.com“, což je tchajwanská firma, která vyrábí zaostřovací sklíčka s pomůckou pro zaostřování pro celou řadu fotoaparátů, zejména pro fotoaparáty s automatickým zaostřováním a digitální zrcadlovky. Sklíčka od značkových výrobců jsou pravděpodobně vyráběna na míru. Tento tip jsem naštěstí dostal od společnosti Carl Zeiss Fotooptik.
highscore
Ahoj,
ano, stránku focusingscreen.com jsem už taky našel.
Sklo pro MZ-s ale stojí čistých 64 € + poštovné + clo.
Za ty peníze si ale můžu na eBayi koupit a rozebrat i několik potenciálních zdrojů náhradních dílů.
Otázkou pak je, které dárce přicházejí v úvahu.
Jedním z nich je možná LX.
Existují ještě další potenciální dárci? Kandidáti?
highscore
Ještě jednou já
Dnes v poledne jsem se znovu poptal u Ricohu
A zákaznický servis mi okamžitě odpověděl e-mailem
Takže. Pentax MZ-m má ten matný hledáček s průřezovým obrazem, který jsem hledal.
Nemá někdo z vás pro mě nějaký MZ-m, nejlépe nefunkční, jako zdroj náhradních dílů?
Jinak budu muset hledat na eBayi.
Ale nerad bych rozebíral funkční fotoaparát.
Zdravím
highscore