AchimBauer
Ještě jednou šťastný nový rok,
?
Kdo se prohrabává internetem, najde spoustu způsobů, jak vyvolat Adx CMS 20 i bez ADOTECHu – od zředěného Diafinu až po Rdinal v homeopatických dávkách, dva týdny v ledničce nebo něco podobného.
Ale nikde jsem nenašel nic o ADOTECHu a normálním filmu.
Když jsem včera rychle vyvolával film, našel jsem ještě láhev ADOTECH 2 a zbytek Filmotec Ennevierundsiebzig s tabulkami pro expozici, s nimiž jsem si vyzkoušel Acurol.
Tak mě napadlo vyzkoušet tyto dva produkty spolu, aniž bych chtěl dosáhnout konkrétního výsledku nebo sledoval nějakou filozofii, prostě jen tak pro zábavu.
Doba vyvolávání mohla být o něco delší, ale měl jsem film už jen na 3 kousky.
V originále to vypadá v protisvětle o něco lépe, na skenu, jak občas posílám normálně vyvolané filmy do kyberprostoru, to vypadá trochu rozmazaně.
?
Není to nic, čemu bych se teď chtěl věnovat hlouběji, ale možná někdo s tímto bláznivým nápadem dokáže něco užitečného.
?
?
Zdravím Achim
?
[PŘÍLOHA NENALEZENA]
Olivinyl
Ahoj Achime,
?
film, který je už předem připravený pro použití v ADOTECH...?
...to mě napadlo před pár dny taky. :)
?
Právě hledám nějaký rozumný „vyvolávací roztok pro měkké snímky“ včetně časů a poměru, abych mohl vyvolat své poslední černobílé filmy Kodak Tpan.
Skončil jsem u Rollei RLC a ADOTECH II jako vývojka, ale stále mi chybí údaje a doporučení ohledně Kodaku Tpan.
A co s tím zbytkem vývojky? Přesně to, co jsi udělal ty.
Zajímalo by mě, jak se s vývojkou LC dá upravit křivka černoty u leteckého nebo sledovacího filmu (to už se mi daří s A49 1+1)
?
LG Oliver
AchimBauer
Ahoj Olivere,
?
Dříve se Technical Pan zjemňoval pomocí Neofin Doku nebo Kodaku Technidol LC. Firma Cg Chemie vyráběla FLG (Film low Gamma), který je stále uveden na seznamu surovin společnosti Mörsch.?
Nebo vývojka Pota, která má být příbuzná s Technidolem.
Skládá se z 900 ml vody, 2 g Calgonu, 30 g sušeného síranu sodného, 15 g fenidonu (při 40 °C), 15 ml diglykolu, doplnit na 1000 ml a vyvolávat 10–15 minut.
Chtěl jsem také jednou pracovat s Technical Pan, ale to bylo ještě před vynálezem internetu, což ztěžovalo jeho sehnání na venkově.
?
S pozdravem Achim
jochen53
Ahoj Achime,
malá, ale důležitá oprava tvého receptu na P.O.T.A.: Musí tam být 1,5 g fenidonu místo 15 g, to by bylo příliš mnoho a navíc by se to nerozpustilo. V původním receptu navíc chybí Calgon, místo něj se doporučuje použít destilovanou vodu. Tato vývojka nemá dlouhou trvanlivost, proto ji vždy připravuj čerstvou.
AchimBauer
Ahoj Jochene,
děkuji za upozornění, ale moje poznámky jsou už hodně staré a nikdy jsem se k jejich vyzkoušení nedostal; místo toho budu dál experimentovat s CMS, Corou a ATP.
?
S pozdravem Achim