Arno
Dobrý den,
do mé filmové spirály mohu vložit dva svitkové filmy formátu 120 a vyvolat je společně.
Stále se mi však stává, že se navzájem překrývají.
Všimnu si toho vždy až po vyvolání a je to pokaždé nepříjemné.
Existuje nějaký trik, jak tomu zabránit?
Mnohokrát děkuji
Arno
Xenar
Ahoj Arno,
první (vnitřní) fólii na konci trochu ohnij nahoru, aby se o ni mohla opřít ta druhá.
U mě to funguje.
S pozdravem Xenar
karlokell
Ahoj!
?
Lepší je: konec druhého filmu, dokud ještě není úplně navinutý, ohnout směrem ven. Při pohybu v vývojce se navinutý film snaží dostat co nejvíce dovnitř, první film se nakonec dostane úplně dovnitř, zatímco druhý zůstane tak, že jeho konec visí úplně venku.
?
S pozdravem, Karl
wosis123
U cívek Jobo na to přece existuje taková červená spona. Většinou ale chybí...
wosis123
Číslo položky na eBay 272820179981, tam je vidět...
Bonderer
Tento problém jsem nikdy neměl – první co nejvíce to jde a druhý tak, aby se tam prostě vešel. Ty červené věcičky, které jsou součástí Joba, jsem nikdy nepotřeboval,
možná fungují, ale nikdy jsem to nezkoušel.
Pokud se jen trochu překrývají, jde stejně jen o úvodní a závěrečné titulky, které se stejně oříznou.
Pak je tu otázka, jaké cívky a jaké filmy?
Z vlastní zkušenosti mohu říci, že u cívek i u svitkových filmů je třeba počítat s rozdíly.
Nejlepší zkušenosti mám s bílými cívkami Jobo 1500.
CommodoreMan
Musím souhlasit s předchozími přispěvateli:
U své cívky Jobo zasunu první film až na doraz a pak navinu druhý, dokud se tam akorát vejde.
Takhle jsem ještě žádné překrytí neměl.
S pozdravem C-Man
Wolfgg
U prvního filmu ohněte rohy (asi 5 mm), a to těsně předtím, než ho zcela zasunete. Při dalším zasouvání pak budete cítit, jak se film zřetelně zasekává. To mi vždy spolehlivě zabránilo tomu, aby se filmy navzájem posunovaly. Dokonce i při rotaci, přičemž spirály vždy vkládám tak, aby byly fólie při rotaci tlačeny tekutinou do spirály.
€
S pozdravem Wolfgang
Arno
Moc děkuji za odpovědi a rady. Na to, že stačí film na konci lehce ohnout, bych mohl přijít i sám. Jelikož mám formu Platimat a sadu různých spirál, jsem za tyto rady velmi vděčný a brzy je vyzkouším.