AntiLynd
Ahoj všichni,
problém, který u konvenční metody archivace negativů (vkládání a vyndávání negativů do běžně dostupných obalů) vždy vnímám, respektive se ho obávám, je riziko poškrábání. Zatím se mi nestala žádná velká katastrofa, ale s obnoveným zájmem o vlastní vyvolávání a s tím souvisejícím nárůstem spotřeby filmu si kladu otázku, zda neexistují nějaké alternativy a jaké by to mohly být. V internetovém obchodě našeho hostitele bohužel žádné nenacházím, a proto se ptám vás všech – pokud to děláte jinak, jak to děláte.
S pozdravem
Nils
wosis123
Používám pergamenové obaly, zatím se mi v nich nic nepoškrábalo.
AchimBauer
Dobrou noc,
Já používám pergaminové obaly, do kterých vkládám filmy tak, že delší část je dole, a jakmile film trochu zasunete, lehce ho stlačte, aby se mírně prohnul, takže strana s vrstvou nepřiléhá k obalu. Potom ho zasuňte úplně, takže k obalu přiléhá jen kousek nosiče, a pokud tam jsou škrábance, Repolisan už sice není, ale v USA se prodává něco podobného, pro případ, že by došlo k nejhoršímu, což se mi zatím nestalo.
€
Dobrou noc, Achim
AchimBauer
Promiňte, že vás zase musím vyrušit před spaním,
?
Proč vlastně ten strach z škrábanců???!!!!
?
Nedávno jsem objevil filmy Revelog, kde zaplatíte mezi 6 a 9 eury nebo tak nějak jen za to, že je film poškrábaný ještě před natočením.
A prý se prodávají jako teplé housky.
?
Ale teď už definitivně zhasínám a jdu spát, Achime