wosis123
Dobrý den,
u mého zvětšovacího přístroje Kaiser (VCP 6000) se výškové nastavení špatně posouvá nahoru (klika prokluzuje), dolů to samozřejmě jde bez problémů. Už jsem ten přístroj jednou rozebral a vyčistil, ale nepomohlo to. Čtyři šrouby vzadu jsou už pevně utažené.
Má někdo nápad, co s tím ještě lze udělat?
S pozdravem,
Hendrik
AchimBauer
Ahoj Hendriku,
taky mě nic lepšího nenapadá, podle návodu k použití se při problémech s třením mají rovnoměrně utáhnout všechny 4 šrouby.
Pokud to nepomůže, měl bys to rozebrat, protože jsi to už měl otevřené, takže bys měl vědět, co je uvnitř, a vyměnit tu část, která vypadá nejvíc jako opotřebovaná. Náhradní díly bys měl sehnat u Kaisera, nebo si na eBayi vydražit nějakou levnou variantu bez moc příslušenství a vyměnit díly.
S pozdravem Achim
wosis123
Ano, rozebral jsem to, ale vlastně to nevypadá na opotřebení. Šrouby a jimi přitlačená deska tlačí osu kliky s jejími válcovitými výstupky do prohlubně sloupku, takže by to mohla být nanejvýš osa kliky, ta ale vypadá v pořádku, nanejvýš je možná ztuhlá a proto prokluzuje.
martinhampf
Dobrý den,
zkuste to odmašťovat (např. kvalitním čističem brzd). Možná tomu prostě chybí správná „přilnavost“.
S pozdravem
Martin Hampf
AchimBauer
Ahoj Hendriku,
?
Ten díl nemusí být nutně ztvrdlý nebo opotřebovaný, protože na druhé straně sloupku musí být také vedení, ať už s kluznými vložkami nebo válečky; kdyby tam byl podměr, váleček by neměl žádnou přilnavost. A jestli je třeba dotažit stavěcí šrouby ještě víc, to nevím, protože po utažení už se to zase uvolní.
Zeptej se u Kaisers, jestli tam mají náhradní díly, případně i rozkres, abys viděl, jak je to sestavené.
Může to chvíli trvat, ale u Kaisers vždy dostaneš rozumnou odpověď.
?
S pozdravem Achim
wosis123
Poslal jsem e-mail do společnosti Kaiser, ale příslušná osoba je do 22. srpna na dovolené. Jakmile dostanu fundovanou odpověď, dám vám vědět.
€
Hendrik