AntiLynd Witam wszystkich, ? Kiedyś w Kanadzie otrzymałem kilka wywołanych filmów czarno-białych w postaci nieprzyciętej, zapakowanych w pojedyncze, rurkowate opakowanie, którego szerokość i długość odpowiadały wymiarom filmu. Chciałbym znów mieć coś takiego do użytku domowego, ponieważ nie zawsze trzeba lub chce się archiwizować lub transportować świeżo wywołany film w standardowej, przyciętej formie. Niestety nie mogę znaleźć takich rękawów u naszego gospodarza, a poza tym są one dostępne tylko w jednej wersji, mianowicie jako rolka o długości 200 m za kwotę trzycyfrową. Mam zatem pytanie do wspomnianego gospodarza: czy byłoby możliwe, aby w perspektywie średnioterminowej włączyli Państwo do swojej oferty coś takiego, być może w rozmiarach bardziej typowych dla użytku domowego? ? Dziękuję i pozdrawiam Nils
Urnes Cześć Nils, Do filmu zwojowego? Chyba ostatnio podczas sprzątania miałem coś takiego w ręku. Nie wiem jednak dokładnie, ile tam jeszcze zostało. Pozdrawiam, Sven.
AntiLynd Jeśli chodzi o moje własne potrzeby: zasadniczo dla obu, ale na razie tylko dla KB. A co do sugestii dla Mirko i spółki: skoro już, to chętnie w obu formatach :)
Morte JetFoto w Berlinie (za centrum handlowym Alexa) wydaje na życzenie wywołane filmy w takich torebkach; być może można je tam kupić. http://www.jet-foto.de/