Patrick Zajímalo by mě, zda má někdo zkušenosti s vývojem filmu CHS 100 II v roztoku Neofin Blau. Když jsem nedávno procházel internetový obchod FOTOIMPEX, četl jsem v popisu roztoku Neofin Blau, že byla tato vývojka navržena zejména pro vývoj jednovrstvých filmů, jako je řada CHS, které vyvolává s mimořádnou ostrostí a jemným zrnem. V brožuře k CHS II ani na webové stránce „Massive Dev Chart“ však nemohu najít doby vyvolávání pro Neofin Blau. € Možná si vezmu svůj vyvolávací tank s sebou na cesty a napadlo mě, že balení Neofin Blau v malých lahvičkách by mohlo být praktické. € Neplatí už popis Neofin Blau pro CHS 100 II? € S pozdravem, Patrick.
Renate Ahoj Patricku, dosud jsem staré filmy CHS z dob Efke vždy vyvolával v Neofin Blau. S výsledky jsem byl vždy velmi spokojený. CHS II jsem ještě nevyzkoušel, protože v ledničce mám ještě příliš mnoho starých filmů CHS, které chci nejprve spotřebovat. Navíc CHS II zatím není k dispozici jako svitkový film. V tabulce vývojek je mimo jiné uveden jako vývojka FX-39. To by byla vývojka, která se charakterem blíží Neofin Blau. Ale balení této vývojky není tak praktické. S pozdravem Renate
Olivinyl Ahoj všichni, FX-39 se charakterem nepodobá barvě Neofin Blau, ale spíše barvě Neofin Rot a je jí velmi podobný! http://forum.fotoimpex.de/index.php?showtopic=3155&p=17151 S pozdravem Oliver
Renate Ahoj Olivinyl, ? Neofin Rot a Neofin Blau se neliší ve svých vlastnostech. Neofin Rot byl namíchán tak, aby bylo možné vyvolat i vysoce citlivé filmy v přijatelné době. Neofin Blau funguje pouze s filmy s nízkou citlivostí. Jelikož Neofin Rot již v originální podobě neexistuje, je v tomto případě nutné přejít na FX-39. Ten však nemá praktické tubusy. Pro filmy 100 funguje červený i modrý stejně dobře.? ? S pozdravem ? Renate
Patrick Ahoj Renate, Olivere, moc děkuji za vaše odpovědi a vysvětlení. Určitě musím co nejdříve vyzkoušet kombinaci CHS 100 II / FX-39 a/nebo Neofin Blau! € S pozdravem, Patrick.