Zrobiłem porządki, bo pilnie potrzebuję miejsca...
€
Zdjęcia można obejrzeć tutaj:
http://forum.musikding.de/cpg/thumbnails.php?album=665
€
Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: roseblood11@gmx.net
€
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
€
Sigma 4-5.6/70-300 DL macro, mocowanie A
W przypadku aparatów analogowych to porządny obiektyw, w cyfrowych są lepsze. Prawie nieużywany, ponieważ wkrótce po zakupie przeszedłem na Minolta SR, dlatego stan jest doskonały. 29€
€
Minolta Dynax 5
Wygląda na prawie nieużywany, w każdym razie w bardzo dobrym stanie. Lustro w wizjerze było kiedyś niebieskie, wyczyściłem je izopropanolem (zobacz wątek na ten temat). 29 €
€
----------------------------------------------
€
Minolta XG-1n
W dobrym stanie, mało używany. 15 €
€
Minolta SR-T 101
Z SVA, niestety ślady czyszczenia na matowej matówce. Poza tym w dobrym stanie. 8 €
€
Minolta SR-T 303
Mechanizm podnoszenia działa ciężko, poza tym w porządnym stanie. 8 €
€
Min MC 3,5/200
Bardzo ładny, w idealnym stanie, wygląda na prawie nieużywany. (Ja w ogóle go nie używałem, bo jest ciężki...). 30€
€
Min MD 2/45
Stan ok, 10€
€
Min MD 1.7/50
Otarcia lakieru, działa bez zarzutu. Ładna wczesna wersja MD-II z gwintem filtra 55 mm. 15 €
€
Soligor MC 3,5/70-150, mocowanie SR
dobry stan, dość lekki, solidna konstrukcja, przesuwana osłona przeciwsłoneczna. Wygląd nie jest najlepszy – kupiłem go kiedyś na sytuacje, w których nie chce się zabierać ze sobą drogich obiektywów, do tego się nadaje... 5 €
€
Telekonwerter
WEP AUTO Kinotelex 2x
Wygląd średni, ewentualnie dobry dawca bagnetu do projektów majsterkowych, ponieważ jest dość solidny. 3 €
€
----------------------------------------------
€
Fujifilm S6500fd
Niestety uszkodzony, być może nadający się do naprawy. Po użyciu na piasku przestał działać, wyświetlając komunikat „AF Error”. W sieci są doniesienia, że można go ewentualnie naprawić, demontując obiektyw od przodu (na tyle, na ile się da). Podczas próby odłamała mi się przednia plastikowa osłona, ale da się ją skleić. Jeśli naprawa się powiedzie, to jest to praktyczny aparat 6 MP, który dzięki matrycy CCD robi zdjęcia o bardzo ładnym wyglądzie, a przy niskim ISO są one również bardzo czyste. Dlatego niechętnie bym go wyrzucał. Kto się odważy, za symboliczne 5 €
€
Canon Canonet QL17 (G-III QL)
Wgniecenie w gwincie filtra, a czasami ma „problem z podnoszeniem” (instrukcja naprawy w sieci, można to łatwo zrobić samemu). Poza tym w dobrym, czystym stanie. 12 €
€
Lampa błyskowa Metz 20 BC 6
Z zdejmowaną osłoną rozpraszającą, kablem synchronizacyjnym i stopką z kontaktem środkowym. Lekka i mała, bardzo praktyczna. Sprawdzona pod kątem działania. Kiedyś trafiła do mnie razem z Canonetem. 5€
€
Lampa błyskowa Braun E228B
Niestety wyciekły z niej baterie. Na życzenie można ją dostać gratis...
€
Obiektyw powiększający
Rodenstock Ysaron, 3,5/50 mm, M39, 5 €
€
Torba Praktica
Twarda, bardzo solidna, pasuje również do SR-T lub XE z obiektywem 50 mm. 2 € lub w zestawie z jednym z modeli SR-T.
€
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wszystkie ceny do negocjacji, bez kosztów wysyłki. Większość przedmiotów powinna dać się wysłać za 4 € (wraz z ubezpieczeniem) za pośrednictwem firmy Hermes.
€
Zdjęcia dostępne są tutaj:
http://forum.musikding.de/cpg/thumbnails.php?album=665
€
W razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy: roseblood11@gmx.net
€