TiMo
Ahoj všichni,
brzy si pořídím fotoaparát na formát 110 a protože mám rád všechny formáty filmů, musím ho samozřejmě vyzkoušet.
V současné době je k dispozici film Lomo 110 Orca (
http://www.fotoimpex.de/shop/filme/lomography-orca-110-sw-film.html
).
Ví někdo, co v něm je?
Timgruss
Photux
Mám dojem, že jsem někde četl, že v tom je Orwo, respektive Filmotec.
Pozdravy od Daniela, který stále čeká, až bude moci koupit emulze Filmotec v běžných kazetách pro černobílou fotografii *vzdych*
AchimBauer
Ahoj TiMo,
rád bych se přidal k Photuxovi a dodal, že pokud jsou ty zvěsti pravdivé, bude to UN 54.
Lomos přece také prodává TC 27 pod značkou Orwo.
As KB RODINAL 1:50 9,5 min nebo Acurol N 1:70 17 min při cca 20 stupních (já používám přesně 20 stupňů, ale nevím, jestli je můj teploměr přesný)
S pozdravem Achim
TiMo
Jasně. Díky!
?
@Photux
Není v Berggerových filmech náhodou N 74 plus?
?
Pozdrav od Tima
Wolf_XL
TiMo
Skvělé! Mockrát děkuji, Wolfe.
AchimBauer
Ahoj TiMo,
Přesně se to neví, ale je pravděpodobné, že ten film Bergger pochází od firmy Filmotec a jedná se o N 74 Plus, protože Bergger je generálním dovozcem Filmotecu do Francie.
Mimochodem, N 74 Plus je nádherný film, ale bohužel je k dostání jen ve formátu KB. (Doufám, že se to ještě změní)
€
Vyvolávám v RODINALU 1:50 po dobu 13 minut při teplotě, kterou můj teploměr udává jako 20 stupňů.
€
Právě jsem dokončil srovnávací test, jen jsem ho ještě pořádně nevyhodnotil. (Byl jsem na cestách s 14c KB pouzdry) Kandidáty byly CHS 100, respektive stará CHS 100, nový Filmotec UN 54, Filmotec N74 Plus, Silvermax ve vlastním roztoku a Silvermax v RODINALu, SCALA na 100 ASA, společně s Silvermaxem vařený ve vlastním roztoku, starý Agfa APX 100 a nový Agfa APX 100, ORWO (NDR) NP 20 mražený a Adox CMS 20, (který byl docela použitelný i při nočním fotografování)
ADOX CHS 100 nový a Filmotec UN54 v Acurolu. A pro zábavu jeden Wittnerchrome 200 alias Avichrome. (Ten ještě není vyvolaný.)
Na první dojem jsou si UN 54 a CHS 100 nový velmi podobné. V RODINALu i v Acurolu N. Jakmile budu mít čas, provedu podrobnou analýzu.
€
€
S pozdravem Achim
TiMo
Ahoj Achime,
chtěl jsem si vyzkoušet N74+. Díky za tip na vyvolání!
Kdyby existoval ve formátu 120, bylo by to určitě skvělé. Právě hledám film formátu 400 a protože Ilford používám jen nerad a ADOX bohužel žádný nevyrábí, zbývá mi momentálně jen Kodak. Ten je skvělý, ale jak to s nimi bude dál, je zatím ve hvězdách.
€
Timgruss