aempire
Cześć,
Mam jeszcze po jednej sztuce wyżej wymienionych filmów i chciałem zapytać, czy mogę je wywołać w podanym wywoływaczu, jaką czułość będą wtedy miały i jaki będzie czas wywoływania?
Nie mam bowiem ochoty kupować dla dwóch filmów całego zestawu do wywoływania, który składałby się z kilku składników...
€
Pozdrawiam, Tobias
TiMo
Cześć Tobias,
Nie wiem, jak bardzo Orthopan UR przypomina Copex Rapid. Zapytałem jednak pana Schaina o tę kombinację. Odpowiedź brzmiała:
?
?
[Copex w ADOTECH II] nie testowaliśmy dotychczas. Wywoływacz mógłby wprawdzie w pewnych okolicznościach zadziałać, ale w każdym razie potrzebne będzie znacznie mniejsze rozcieńczenie, a więc bardziej skoncentrowany roztwór roboczy, czyli być może zamiast rozcieńczenia 1 + 14, jakiego wymaga CMS 20, co najmniej rozcieńczenie od 1 + 7 do 1 + 5.
Biorąc pod uwagę cenę wywoływacza, byłoby to po prostu zbyt kosztowne. Dlatego do Copex Rapid zalecamy nasz wywoływacz Modular UR (część A1 i część B), który został opracowany właśnie dla tej emulsji.
?
Pozdrawiam
Tandemfahren
Orthopan UR działa jednak bez zarzutu w ADOTECH II – ponieważ jest identyczny z CMS20.
Frank
TiMo
Cześć, Frankie-Boy,
a modelem z serii DXS jest Copex Rapid?
Pozdrawiam, Tim
Tandemfahren
Cześć,
Tak, chyba tak, ale lepiej zapytaj jeszcze Uwe'a albo Mirko.
(przepraszam, że tak długo to przeoczyłem)