Neutrino
Už dlouho přemýšlím, jestli si k mému fotoaparátu Mamiya RB 67 SD pořídit polaroidový zadní kryt. Možnost pořizovat s tímto kolosem i snímky na polaroid by měla své kouzlo. Jediná věc, která mě dosud od toho odrazovala, je obava, že poslední zbývající vhodný film, FB 100, také zmizí a já pak budu mít zadní část, kterou nebudu moci použít.
Proto se ptám, zda existují i jiné možnosti, jak zadní část využít. Konkrétně mě napadly následující věci:
.) Použití filmů Impossible Integral. Někde na internetu jsem četl, že je to v zásadě možné, i když je to poměrně složitý postup. Pokud jsem to správně pochopil, vyjmete film z kazety, vložíte ho do Polabacku z RB 67, provedete expozici, vrátíte ho zpět do kazety a necháte ho vyhodit ze skutečného polaroidového fotoaparátu. Fungovalo by to tak? Existuje snadnější způsob, jak nějakým způsobem použít filmy Impossible?
.) Je nějak možné použít film Fuji Instax Wide?
.) Je nějak možné použít film Fuji Instax Mini?
.) Bylo by možné použít v Polabacku oříznutý plochý film? Aspoň ortofilm by se měl při červeném světle dát docela dobře oříznout, ne? Podle mých představ bych pak měl alespoň formát 7 x 7 cm. Takže něco jako velký čtverec.
.) Je možné použít oříznutý fotografický papír?
Byl bych rád, kdybyste mi k tomu mohli něco říct.