Fotografuję analogowo już od kilku lat i z biegiem czasu zgromadziłem mnóstwo przedmiotów, których już nie potrzebuję, dlatego pytam tutaj, czy ktoś byłby nimi zainteresowany. Na życzenie i w razie zainteresowania mogę przesłać zdjęcia.
Z czystym sumieniem mogę też stwierdzić, że z nielicznymi wyjątkami rzeczy te są w idealnym stanie, a wielu z nich w ogóle nigdy nie używałem!?
- 1 Kompletne „laboratorium fotograficzne Bundeswehry”, czyli bardzo duża oliwkowo-zielona skrzynia drewniana, która po otwarciu zamienia się w stół i regał w jednym. Znajduje się w niej naprawdę WSZYSTKO, co potrzebne do wywoływania filmów (od Minox, przez mały format, aż po średni format), wykonania i wysuszenia odbitek barytowych i PE oraz mnóstwo innych drobiazgów, które mają większy sens w „terenie” niż w laboratorium.
Jak już wspomniałem, jest bardzo duże. Kiedy je kupiłem (to był mój początek, a kiedy już je miałem, nie mogłem przestać fotografować), Bundeswehr wysłała mi je za pośrednictwem firmy spedycyjnej, ale bez problemu mieści się też w bagażniku samochodu osobowego, co już zrobiliśmy, gdy zabraliśmy go na obóz namiotowy, co też było naprawdę fajne :), ponieważ wtedy kosztował stosunkowo dużo, chciałbym za niego około 120 euro, ale jeśli ktoś jest zainteresowany, możemy się o to targować ;)
- 1 Meopta Axomat, nigdy go nie używałem, ale chętnie go oddam, można go też dobrze wysłać pocztą.
- 1 Meopta Opemus (może robić zdjęcia do średniego formatu), kupiłem go jako nowy, ale prawie nie używałem, ma szufladkę na filtry kolorowe, w której jednak szklana płytka ma pęknięcie, ale to nie ma znaczenia, bo znajduje się nad dyfuzorem i służy tylko do tego, żeby filtr nie wypadł, za jakieś 20 euro możecie go mieć, ale cena jest do negocjacji?
- Dużo papieru PE, nie lubię PE, jeśli jesteście zainteresowani, możecie zapytać ;)
- 3 lampy do ciemni, jedna bardzo stara lampa Agfa z mnóstwem filtrów, pozostałe dwie to standardowe modele Kindermann?
- Różne ramki do naświetlania?
- JoBo ATL 3, świetna rzecz, z instrukcją itp. Nie używałem go zbyt często, kupiłem za niecałe 500 euro, ale chętnie oddam za około 300 euro, ale cena jest do negocjacji?