AchimBauer
Witam wszystkich,
?
Być może spróbuję kiedyś filmu o wysokiej rozdzielczości; jest ich wiele, ale przeważnie są to AGFA Copex Rapid lub Highdefinition Pan, a na rynku amerykańskim dostępne są jeszcze produkty na bazie Kodaka. Kiedy dawno temu po raz pierwszy zainteresowałem się tym tematem, natknąłem się na film Gigabit. Była też strona Fotoimpex poświęcona temu tematowi oraz strona producenta.
Pomyślałem, że warto wysłać maila do producenta z pytaniem, czy jeszcze istnieje, bo nigdzie nie mogę kupić tego produktu.
Po kilku dniach dostałem odpowiedź z tematem „Znak życia” i mniej więcej taką treścią: „Jeszcze istniejemy, a nawet w kolorze”.
Podziękowałem za odpowiedź i ponownie poprosiłem o źródło zakupu, ale nigdy nie dostałem odpowiedzi.
Strona internetowa nadal istnieje, ale filmu nadal nie mogę nigdzie kupić, a już na pewno nie w wersji kolorowej.
Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
?
Pozdrawiam, Achim
piu58
Gigabitfilm to Agfa Copex-Rapid z użyciem starszej wersji specjalnego wywoływacza, który jest nadal dostępny.
AchimBauer
Cześć Uwe,
prawie się domyśliłem, że chodzi o Copex, ale bardziej interesuje mnie, co stało się z tym produktem, a raczej z tą firmą.
Wciąż mają stronę internetową, ale nigdzie nie mogę kupić tego produktu. A ta wzmianka, że są nawet w kolorze, też byłaby ciekawym tematem.
Pozdrawiam, Achim