Danieli,
můžu ti také doporučit těsnění od Kameradoktoru. Utěsnil jsem s nimi svůj Pentax 6x7 a Mamiya M645J. Skvělé. Jediná potíž je v tom, že je třeba staré těsnění pečlivě odstranit, což je práce vyžadující trpělivost... pusť si k tomu příjemnou hudbu, připrav si lahodnou kávu a postupuj kousek po kousku. Nemusíš to stihnout za jeden den. Důležité je také dobré osvětlení! Osvětluj to vždy z různých směrů, pak uvidíš, kde ještě ulpívá starý těsnicí materiál. To se může stát, že přehlédneš, pokud světlo vždy přichází jen ze stejného směru.
Hodně štěstí a pevnou ruku!
Díky, zkusím to a pak sem napíšu, jak to dopadlo (může to ale chvíli trvat). A i kdyby se mi to nějak podařilo zkazit, není to žádná velká ztráta...
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Photux" data-cid="16567" data-time="1381490326">
<div>
Moc děkuji za vaše odpovědi! Myslím, že to nejdřív zkusím s takovou sadou. Dobrý tip i s isopropanolem, mohl bych si ho stejně pořídit na čištění magnetofonových hlav (dosud jsem vždy používal líh, protože je levný a dostupný).
Pozdravy
Daniel
</div>
</blockquote>
OFFTOPIC:
Oh! Magnetofonové hlavy s lihem! Oh ne!
Lih, který je zde k dostání (palný lih), obsahuje hořké látky na olejové bázi. Ty zanechávají tenký film na magnetofonových hlavách a ještě mnohem horší film na přítlačných válečcích, což je může časem poškodit.
Lihoviny určené k pití jsou v tomto ohledu naprosto bezproblémové...
S pozdravem Oliver
Ah, to je dobré vědět! Dosud jsem slyšel jen to, že to prý není dobré, ale ne proč. Ten film jsem si také všiml a vždy jsem ho poté setřel. Ale zeptám se v lékárně na propanol, slibuji. ;)