Portriga Cześć. Jestem tu w Berlinie całkiem nowy. Niestety mój niemiecki nie jest jeszcze zbyt dobry, więc piszę po angielsku. Chciałbym zapytać o możliwość wynajęcia ciemni lub czy są osoby zainteresowane wspólnym wynajmem. Mam już prawie cały potrzebny sprzęt, ale niekoniecznie muszę go przywozić. Na przykład fajnie byłoby powiększać zdjęcia większe niż 6x6, co jest teraz moim limitem. Chciałbym wynająć miejsce przynajmniej do następnego lata i na około 2-3 dni w tygodniu. Wiem o ciemniach, które można wynająć na dzień, ale nie jestem tym zainteresowany. Jestem łatwym w kontakcie najemcą i będę dbał o porządek zarówno wśród moich, jak i Państwa rzeczy. Można odpowiadać w języku niemieckim. Proszę śmiało wysłać mi prywatną wiadomość. Dzięki temu łatwiej będzie mi podać Państwu mój numer telefonu. Moje prace: pederclaesson.com Z pozdrowieniami Peder Claesson
Quinquaginta Cześć Peder, może to byłaby dla Ciebie interesująca opcja: http://www.f16-schule.de/vermietung/ciemnia/ ? Pozdrawiam, Henning