wschwetz
Ahoj,
omylem jsem provedl expozici filmu Classic Pan 400 na citlivost 160 ASA. Už si nepamatuji, jestli bylo zrovna slunečno nebo zataženo. Má někdo tip na kontrast 0,7? Mám D76 a APH09 v poměru 1:40.
Tandemfahren
Prostě se tvář, jako bys si ničeho... nevšiml. Jo, vážně.
€
Aniž bych ten film osobně znal, vsadil bych se, že jeho skutečná citlivost se pohybuje kolem 250 +/- třetina. Tvoje skutečné přeexponování tedy nestojí za řeč.
Pokud jsi měřil integrálně nebo jinak automaticky, stejně jsi většinou trochu na spodní hranici.
Film s citlivostí 400 to zvládne s přehledem.
Hodně radosti s fotkami,
€
Frank
PeterVolkmar
Ahoj,
pokud si dobře vzpomínám, Classic má jen 200 ASA, takže to, co říká Frank, je rozhodně pravda.
Classic má velmi výrazné zrno, abych to řekl slušně (i když má krásný a opravdu velmi dobrý přenos šedých tónů; na formát 4x5 jsem ho rád používal, když jsem chtěl mít zrno i u GF), proto bych doporučil D67. Bohužel na to nemám čas.
S pozdravem Peter
Urnes
Jo, stačí to vyvolat. Vždycky to mám na expozici 200 ASA. Na 400 je to prostě moc slabé.
€
S pozdravem Sven.
wschwetz
Konečně jsem si našel čas a film jsem vyvolal normálně pomocí D76. Fungovalo to, kontrasty jsou dobré. Díky za tip.
?
Vyvolal už někdo film Classic Pan 200 @ 160 pomocí Promicrolu a může mi dát nějakou radu?