Bonderer
[color=#222222][font=arial, sans-seriHned na úvod je třeba říci, že každá firma musí samozřejmě generovat zisk, to je legitimní a musí to tak být, jinak hrozí krach.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriZejména v obchodu s fotografickým zbožím se však pohybují dva velmi odlišné typy lidí.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriJedni jsou prostě jen obchodníci, nakupují co nejlevněji a prodávají draze. Nejkřiklavěji je to vidět na eBayi, kde se prodávají obarvené plastové disky jako filtry pro černobílou fotografii, a to se dozvíte jen na dotaz. Cena mě zaujala.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriDruhá skupina jsou podnikatelé, kteří se s velkým nasazením a odhodláním, včetně finančního, zasazují o zachování analogové fotografie.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriChtějí (spolu) zajistit, aby umění analogové fotografie a její řemeslná část, tedy laboratoř, nevymřely, a my bychom je v tom neměli nechat samotné.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriNabízejí kurzy, nechávají vyrábět materiál, vyvíjejí nové věci a, a, a.....[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriPodle mého názoru a zkušeností jsou v čele náš hostitel, jistě již pozoruhodná společnost, ale také takoví jednotlivci jako Spürsinn, Lumiere Shop nebo Wolfgang Moersch.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriNejsou to jen podnikatelé, ale mají také velkou vášeň pro analogovou fotografii a nabízejí kvalitu.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriTakže přátelé analogové fotografie, nenakupujte u nějakých pochybných prodejců nebo u těch, kteří se zabývají pouze nákupem.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriRaději nakupujte u těch, kteří se s vášní zasazují o analogovou fotografii a kteří vědí, že fotografie je také smyslová záležitost, v pravém slova smyslu, a ne jen zisk.[/colo
[color=#222222][font=arial, sans-seriMusím ale přiznat, že své filmy si vždy objednávám u Foto Feldhege, kde jsem se před více než 40 lety nakazil fotografickým virem, který je u mě nevyléčitelný. Můj první fotoaparát byl AGFA na kazety formátu 126 a ten obchod tam existoval už velmi dlouho a je tam dodnes.[/colo