MirkoBoeddecker
Zgodnie z obietnicą, od dzisiaj model CHS 100 II jest dostępny w wersji z błoną płaską i można go zamówić w sklepie:
?
http://www.fotoimpex.de/shop/filme/ADOX-CHS-100-ii-102x127-cm-4x5-inch-25-blatt.html
http://www.fotoimpex.de/shop/filme/ADOX-CHS-100-ii-203x254-cm-8x10-inch-25-blatt.html
?
?
Formaty 4x5 cali i 8x10 cali są już dostępne online. Pozostałe formaty będą gotowe za około 2 tygodnie, gdy tylko opakowania będą gotowe.
Wtedy prawdopodobnie pojawią się również filmy małoobrazkowe. Filme zwojowe potrwają jeszcze chwilę.
?
Na stronie internetowej ADOX znajdują się również zaktualizowane informacje techniczne dotyczące nowego filmu:
http://adox.de/ADOX_Filme/CHS100_II/index.html
?
Życzę miłej zabawy i pozdrawiam,
?
Mirko
CPD
To naprawdę fantastyczna wiadomość!!!!
Serdeczne gratulacje z okazji udanego projektu! W międzyczasie ogarnęły mnie poważne wątpliwości! Ale teraz czuję się, jakby były Boże Narodzenie, Wielkanoc i jeszcze wiele innych świąt naraz! :D :D :D
Co jeszcze jest w planach? – Model 25 byłby oczywiście świetny, ale ze względu na niską sprzedaż – tak przynajmniej przypuszczam, ale chętnie dam się przekonać, że się mylę – prawdopodobnie nie da się tego zrealizować!
Super!!!
Ciao!
CP
PeterVolkmar
Super!
Gratulacje dla nas wszystkich ;-)
Nie kupiłem starego modelu 100, bo bardziej podobała mi się charakterystyka modeli 25 i 50. Jeśli ten model 100 ma teraz te same cechy, a do tego mniejsze ziarno niż stary – a na to wygląda – to przy tej cenie ten film jest więcej niż interesujący!
Zobaczymy, czy z ciekawości zamówię go od razu, czy jeszcze poczekam na film zwojowy...
€
Pozdrawiam, Peter
CPD
[Tryb mądraliństwa] W karcie technicznej wkradły się błędy ortograficzne:
[size=4]ADOX CHS 100 II to ortopanchromatyczny film czarno-biały o[/size]
[size=4]klasycznym ziarnie i czułości zoptymalizowanej pod kątem tonacji.[/size][/Tryb mądraliństwa]
€
Ciao!
€
€
€
€
adophil
Cieszę się! Biorąc pod uwagę te perspektywy, nie mam nic przeciwko poczekaniu jeszcze chwilę na mniejsze formaty, żeby je przetestować.
AchimBauer
Jakie to miłe i jaka szkoda!
€
Cieszę się, że się udało, tylko filmów małoobrazkowych mam zapas na baaaaaaaaaaardzo długi czas, ale zaczyna brakować filmów zwojowych, a na te trzeba czekać.
€
Pozdrawiam, Achim
MirkoBoeddecker
[Tryb mądraliństwa] W specyfikacji technicznej wkradły się błędy ortograficzne:
[size=4]ADOX CHS 100 II to ortopanchromatyczna czarno-biała klisza o[/size]
[size=4]klasycznym ziarnie i T[color=#ff0000]t[/coloonoptymalizacji czułości.[/size][/Tryb mądraliństwa]
€
Poprawiłem to ;)
Gast
Cześć,
czy wiadomo już coś na temat zachowania modelu Schwarzschilda?
Gast
Cześć,
?
Właśnie dostałem moje błony płaskie 4x5" i jestem trochę zaskoczony, bo według opakowania czułość błony ma wynosić tylko 25 ASA??
?
No to co teraz? ;-))
Gast
Cześć,
Właśnie dostałem moje błony płaskie 4x5" i jestem nieco zaskoczony, bo według opakowania czułość błony ma wynosić tylko 25 ASA?
No to co teraz? ;-))
</QUOTE>
Myślę, że to raczej błąd drukarski!
Pozdrawiam
Wolfgang
Gast
Ja też!
?
Błędy drukarskie i niedostateczna kontrola końcowa.
Gast
A może planujecie też film o czułości 25 ASA??
CHS 25 II, APX 25 II ??
€
Pozdrawiam
Wolfgang
Gast
Dokładnie:
?
Może „przypadkowo” trafiła mi się (jeszcze) tajna, zamaskowana wersja przedpremierowa filmu o czułości 25 ASA? ;-)
Gast
Ciekawe, ile czasu minie, zanim ta sensacyjna wiadomość pojawi się na jakimś innym forum? ;-)
TiMo
Dokładnie:
Może „przypadkiem” trafiła mi się (jeszcze) tajna, zamaskowana wersja przedpremierowa filmu o czułości 25 ASA? ;-)
Ale ukryta wersja 400 byłaby jeszcze lepsza.
W dokumencie PDF brakuje jeszcze czasu wywoływania dla ATOMAL. Mirko, jeśli go znasz, proszę opublikuj.
AchimBauer
Cześć Mono,
Może to tylko pomyłka – zamiast 25 arkuszy 100 ASA, 100 arkuszy 25 ASA!
Ja bym to jeszcze raz przeliczył.
Ale żarty na bok – błąd można dostrzec już w sklepie, jeśli powiększy się zdjęcie opakowania.
€
Pozdrawiam, Achim
Gast
Racja, w ogóle tego tam nie zauważyłem.
CPD
A może planuje się też film o czułości 25 ASA??
CHS 25 II, APX 25 II ??
€
Pozdrawiam
Wolfgang
€
W każdym razie bardzo by mnie interesowało, co się planuje.
€
W przypadku ISO 400/27 mam TX 400 w formatach 135 i 120. Zrezygnuję z niego tylko w ostateczności, pomimo wycieczki do HP 5+. To znaczy wtedy, gdy Kodak zacznie szaleć. Niestety nie ma go w wersji PF, a TX 320 nie przypadł mi do gustu – wbrew temu, co sugeruje nazwa, to zupełnie inny film, tylko zarys ziarna, którego i tak nie widzę w GF, jest identyczny w obu filmach. Potrzebowałbym jednak ISO 400/27 tylko do 13x18 cm/5x7" i ewentualnie do 8x10".
€
Ale coś w klasie ISO 25/15, od 120 do 4x5" (a chętnie też większego), sprawiłoby mi ogromną radość. :spudnikparty:
€
Czy ktoś wie coś więcej na temat planowanego programu?
€
Ciao!
Gast
Minęły już 4 tygodnie od wprowadzenia na rynek aparatu CHS 100 II, a wciąż nie udało mi się znaleźć w sieci żadnych przykładowych zdjęć.
Kilka zdjęć na stronie ADOX nie zaszkodziłoby z marketingowego punktu widzenia.
€
Czy jest już jakiś harmonogram dotyczący modelu 120?
€
€
Pozdrawiam
Wolfgang
TiMo
Cześć Mirko,
a jak wygląda sytuacja z kolejnymi czasami wywoływania? Macie już nowe?
W przypadku ATOMAL w dokumencie PDF wciąż brakuje informacji. Czy może zapomniano tam wpisać czas wywoływania?
?
Pozdrawiam, Tim