MirkoBoeddecker
MCP 312 je nyní k dispozici také ve formátech DIN A4 a 13x18 v baleních po 25 listech.
Postupně rozšiřujeme sortiment produktů MCP.
Novinkou je formát DIN A4. Formát 13x18 je nyní k dispozici také v baleních po 25 listech. Díky flexibilní konfekci u společnosti ADOX můžeme nyní „na <SPAN>krátkou cestu“ realizovat mnoho věcí, které dříve nebyly možné. Přijímáme také „požadavky na formát“. Minimální objednávka je cca 25 m².
MCP je nyní k dispozici také ve formátu A4 a v baleních 5x7/25 listů. Díky „vlastnímu“ balení od společnosti ADOX můžeme objednat téměř jakýkoli rozměr již od 25 m².
Přijímáme také „požadavky na řezání na míru“, pokud jsou splněny minimální objednávkové množství. </SPAN>
?
?
http://www.fotoimpex.de/shop/fotografický papír/ADOX MCP 312 pearl 21x297 a4 25 listů gradace variabilní.html
?
?
http://www.fotoimpex.de/shop/system/?func=searchdo&wkid=26092723537334&cache=1372769791&nocache=1372769792
Morte
To se mi líbí.
Rád bych se ale zeptal, zda by nebylo možné vyrábět i čtvercové formáty pro střední formát. Myslím, že dosud je nabízela pouze firma wephota, a to navíc jen na PE papíře. U negativů formátu 6x6 se dosud muselo počítat s poměrně velkým množstvím odpadu, což je škoda.
MirkoBoeddecker
Ahoj Morte,
?
Hádej, co jsme měli v plánu jako další ;-)
?
S pozdravem,
?
Mirko
Morte
Cože? :)
?
Skvělé!
devere
Je nějaká šance na silnější podklad, jako má Ilford Portfolio? :spudnikcoinflip:
MirkoBoeddecker
Je nějaká možnost mít silnější podklad, jako má Ilford Portfolio?
?
Můžeme být flexibilní v
řezání, ale ne v
povrchové úpravě.
To platí pro všechny.
Povrchová úprava jiného produktu znamená investici > 100 000 €.
Řezání jiné velikosti znamená investici asi 250 €.
?
S pozdravem,
?
Mirko
MirkoBoeddecker
?
No, přece jsem napsal: Přejte si něco.
?
Jinak bych uvažoval o rozměrech 24x24, 40,5x40,5 a 50,6x50,6.
?
S pozdravem,
?
Mirko
devere
€
<blockquote class="ipsBlockquote">
Je nějaká možnost získat silnější podklad, podobně jako u Ilford Portfolio?
€
Můžeme být flexibilní v
řezání, ale ne v
potahování.
To platí pro všechny.
Potahování jiného produktu znamená investici > 100 000 €.
Řezání jiné velikosti znamená investici asi 250 €.
€
S pozdravem,
€
Mirko
€
</BLOCKQUOTE>
Jen jsem nahlas přemýšlel, Mirko. Jde o to, že starý, původní papír MCP, vyráběný společností AGFA, byl potažen na poměrně silném podkladu, srovnatelném s dnešním papírem Portfolio RC od společnosti Harman. Bylo by hezké mít tuto tloušťku zpět, protože tisk se stává poměrně křehkým a snadno se ohýbá, jakmile velikost přesáhne 18x24 cm. Nemám tušení, jaký podíl na skutečných výrobních nákladech představuje samotný papír oproti povlaku a stříbru/emulzi, ale předpokládám, že existuje trh pro těžší RC papír.
€
Díky za komentář, Mirko
Morte
?
<blockquote class="ipsBlockquote">
?
?
?
Jinak bych uvažoval o rozměrech 24x24, 40,5x40,5 a 50,6x50,6.
?
</blockquote>
?
Začít s délkou strany 24 cm mi přijde vhodné. Nicméně varianta 30x30 by se mi líbila. 40 cm je sice pěkně velké, ale už se to nevejde do expozičního rámečku 30x40.
Neutrino
Souhlasím. Variantu 30x30 bych také považoval za velmi smysluplnou. Oba větší formáty však znějí také velmi zajímavě.
€
€
Za žádoucí považuji také skutečné formáty 3:2, aby bylo k dispozici řešení pro formát 35 mm bez ztrát kvality.
RolandLindner
Dveře o rozměrech 30 x 30 cm :)
Sandra
Čtvercové formáty? Jdu do toho! 24x24 zní skvěle, 30x30 by taky bylo fajn!?
TR
Čtvercové formáty nejsou nutně potřeba, protože to, co by se muselo oříznout, lze stejně dobře před expozicí z archu odstranit pro zkušební proužky, které jsou tak jako tak nutné.
AchimBauer
Ahoj všichni,
?
Mám takovou hloupou otázku: proč je to s čtvercovým papírem a papírem formátu DIN A4 atd.? Ať už je formát filmu jakýkoli, formáty papíru nikdy nesedí na 100 %, ať už je to z jakéhokoli důvodu. Nejjednodušší by bylo, stejně jako v dobách fotoaparátů, nabízet prostě surový materiál.
Pak by si fanoušci formátů 4x4 a 6x6 mohli vystřihnout své čtverce a uživatelé nejrůznějších panoramatických formátů by si také mohli nastříhat vhodný papír. A všichni ostatní by mohli na papír vytisknout celý negativ tak, aby vyplnil celý formát.
?
S pozdravem Achim
AchimBauer
Ahoj, mělo by se to říkat „v rolích“, ale ne vždy to tak je
TiMo
Papír v rolích se špatně zasílá. Je náročnější zajistit, aby nebyl vystaven světlu, a ne každý má tak velký řezací nástroj a dostatek místa na to, aby papír z role řádně odřízl. Navíc vždycky vznikne nějaký odpad.
Dosavadní nabídka mi připadá zcela dostačující.
Urnes
Ahoj Time,
?
Papír v rolích může být skvělý, pokud máš k tomu vhodnou kazetu. Jednou mi takovou věc nabídli při likvidaci vybavení laboratoře, ale bohužel jsem ji odmítl, protože byla pro mě příliš velká. V zásadě jde o světlotěsnou skříňku, ve které je role uložena. Papír pak můžeš vytáhnout štěrbinou a pomocí různých šablon ho oříznout na správný formát. To má své kouzlo.
?
Navíc je to samozřejmě výhodné, pokud chceš tisknout opravdu velké výtisky. Když je můj DeVere úplně vysunutý, máš pod zařízením obraz o šířce 150 cm.
?
Zdravím, Sven.
AchimBauer
Ahoj Time,
Samozřejmě máme širokou nabídku formátů. Myslel jsem tím všechny, kteří potřebují speciální formát, jako jsou přívěsky 4x4 a 6x6, a také všechny fotografy střední formáty, kteří chtějí zachytit celý negativ na snímku. Je přece jasné, že formáty 6x7, 6x8 a 6x9 nelze vytisknout na stejný papír bez ořezu. A pak jsou tu nejrůznější panoramatické formáty. Myslím si, že by bylo jednodušší používat role, než každému připravovat jeho vlastní formát.
A právě když máš málo místa, jsou role výhodné. Dříve jsem je používal pro úplně, úplně, úplně velké snímky, protože jsem neměl místo na úplně, úplně, úplně velké vývojové vaničky a také jsem nechtěl míchat chemikálie po hektolitrech. Vzal jsem si plastový balkonový box a aby se mi v něm papír dobře táhl sem a tam, použil jsem roli, kterou jsem nastříhal o něco delší, abych na ni dobře dosáhl.
S pozdravem Achim
TiMo
Ahoj Achime,
nemám nic proti rolím, ale jen role, to by nebylo zrovna ideální. Mám všechny formáty negativů od 35 mm až po 4x5, ale vždy používám ty samé tři formáty papíru. To, co je nadbytečné, se ořízne nebo skončí za paspartou.
€
Ahoj Svene,
jo, pěkná věc. Ale ne každý má místo, kam to postavit, a nabídka bude asi extrémně omezená. Takže to není opravdu praktické řešení.
€
Timgruss
moma
Čtvercový tvar se mi taky líbí – i když zbytky vždycky použiju na vyzkoušení.
Takže o nic nejde