ppilihp
[PŘÍLOHA NENALEZENA]
€
Ahoj fórum,
€
rád bych prodal svůj středoformátový fotoaparát BIG TWIN 3. Fotoaparát jsem koupil asi v roce 2009 v Hamburku a fotil jsem s ním někdy více, jindy méně. Poslední rok vlastně vůbec ležel ladem, což je škoda. Chtěl bych se u vás zeptat, jakou má tento fotoaparát přibližnou hodnotu? Vizuálně je v dobrém stavu (obvyklé známky opotřebení) a k němu je ještě hnědá kožená brašna. Přikládám pár fotek.
€
Byl bych rád, kdyby měl někdo nějakou radu. : )
Přeji vám dobrý start do týdne a srdečně zdravím
€
Philipp
Neutrino
Hmm... možná 40? – 80?... ale to je jen můj zcela osobní odhad.
ppilihp
Díky už teď, nikdo jiný?
Gast
BIG Twin3 nakonec stál 150 €.
Cena 80–100 € na eBayi mi připadá reálná.
Ale každý den se najde nějaký naivka, takže s trochou štěstí by samozřejmě byla možná i o něco vyšší cena.
…
S pozdravem
Wolfgang
AchimBauer
Ahoj Philipe,
Big Twin je konstrukčně totožný s modelem Seagull (Big Twin má být údajně přepracovaný a zbavený slabých míst)
a s modelem Revue. Stačí se podívat na eBay a najít si pár modelů Seagull, přidat si je do seznamu sledovaných položek a budeš mít přehled o přibližných cenách.
€
S pozdravem Achim
ppilihp
Díky vám :-)
ppilihp
u_d
Seagull neznám, ale pevné zaostření by mě velmi překvapilo.
piu58
Nejde o fotoaparát s pevným ohniskem, ale o koncepčně solidní dvouoký model. Kdysi jsem jeden měl, také od firmy Brenner. Bohužel v době výroby byla u Číňanů kontrola kvality špatná. Během záruční doby se u něj vyskytly tři různé (!) závady, nakonec jsem ho prodal se značnou ztrátou. Ale nosit s sebou nespolehlivý fotoaparát se nevyplatí.
Pokud někdo takový fotoaparát používá několik let a nic se nezablokovalo, nezachytilo ani nevyskočilo, pak je zcela použitelný. Můj měl velmi vysokou ostrost (typ Tessar), byl však o něco citlivější na rozptyl než Cord/Flex.