KaiKlindt Nemá někdo nějakou radu, jak mohu ploché filmy pořádně vysušit? Když je pověsím na sponky na film, zůstanou na nich ošklivé rýhy. Není snad lepší nechat ploché filmy uschnout v krabici (mám tu velkou 2500 od Joba)?
Urnes Pomocí kolíčku na prádlo na šňůře na prádlo. Dobře. Kolíčky na prádlo často nedrží moc dobře. Ale takové mini kolíčky se dají často sehnat v obchodech s výtvarnými potřebami. Dřív se používaly i k přichycení různých poznámek. A když je pak připneš za roh na šňůru na prádlo, zanechají jen minimální otisk v černé části okraje filmu. Voda pak může odtékat na opačnou stranu. Alternativou by bylo sušení filmů v závěsných stojanech (znáš ty plechové držáky?!) ve staré hluboké vaně nebo v regálu. Zdravím, Sven.
TiMo Používám takové spony: Mají velmi přesně definovaný rozsah sevření. Připevněte je těsně k rohu. Poté je pomocí háčku ve tvaru písmene S připevněte k vodítku.
TobiasCallenius Ahoj, používám obyčejné dřevěné kolíčky na prádlo. Trochu nasáknou, čímž se výrazně zvýší tření. Ještě se mi nikdy nestalo, že by mi z kolíčku spadl plochý film. S pozdravem Tobias
CPD Ještě existuje možnost provléknout ohnutou kancelářskou sponku rohem plochého filmu. Plochý film značky Fuji má v rohu již z výroby otvor. Já osobně používám dřevěné miniaturní kolíčky na prádlo z hračkářství. Funguje to bezchybně. Ciao!
Ewald Své ploché filmy ukládám do svisle stojící mřížky z nerezové oceli. Film se tak dotýká pouze tří bodů. S pozdravem Ewald
Patrick Ahoj, potvrzuji to s tou dřevěnou kolíčkem na prádlo; u mě se mi vždy podařilo ho připnout tak, aby stopa, kterou zanechal, zůstala mimo oblast snímku. Jinak se hodí i špendlík, podle mě lépe než ohnutá kancelářská sponka, protože je ostřejší. S tím se těžko něco pokazí a film krásně zaschne bez skvrn. S pozdravem, Patrick.