Olivinyl
Cześć wszystkim,
Gdzie w Niemczech mogę jeszcze zamówić film ADOX CHS 100 lub Efke 100 w rolkach o długości 30,5 metra?
Pozdrawiam, Oliver
EDIT: Właśnie przeczytałem coś o filmie ADOX CHS 100 II – Mirko: proszę o więcej informacji!
AchimBauer
Cześć Oliver,
Zakładam, że szukasz taśmy, bo można ją przechowywać w zamrażarce, zajmując mniej miejsca.
Już wiele miesięcy temu próbowałem zdobyć taśmę CHS 100; sprzedawcy, którzy mieli ją w ofercie, nie byli w stanie jej dostarczyć, a ten, który mógł to zrobić, miał jeszcze tylko 2 rolki po 30,5 metra, których cena znacznie przewyższała cenę Impexu. Gdzieś udało mi się jeszcze znaleźć kilka resztek EFKE i to wszystko. Być może warto poszukać za granicą – niedawno znalazłem tam sprzedawcę, który miał jeszcze filmy Forte, ale wkrótce też się skończyły.
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że nowy film będzie równie dobry. Ja również chciałbym uzyskać nieco więcej informacji, zwłaszcza czy będzie dostępny od razu we wszystkich formatach i czy nadaje się do wywoływania w wywoływaczu ae.
Pozdrawiam, Achim
Olivinyl
Cześć Achim,
Tego się obawiałem. Nie chodzi mi o miejsce w zamrażarce.
Problem polega na tym, że te 30 metrów kosztowało poniżej 40 euro, a pojedyncza rolka filmu KB – 3,70 euro.
Mógłbym jeszcze zaopatrzyć się w kasety na 36 zdjęć, ale to prawie dwukrotnie wyższa cena.
Z taśmą na metry miałbym też znacznie większą elastyczność co do potrzebnej długości filmu.
Szkoda :-(
Zobaczymy, jak wygląda sytuacja z nowym CHS.
Pozdrawiam, Oliver