Ahoj Klausi!
Pokud vím, projektory pro formát 9x12 (4x5) vyrábí firma Gütschmann (resp. její nástupce).
To je dobré vědět! Vlastním Linhof 6x7, předpokládám, že pochází od Lieseganga. Je to sice projektor z kamenné doby, ale přesto kvalitně vyrobený.
Možným plochým filmem by mohl být nový CHS II od ADOXu.
To by samozřejmě bylo skvělé. Už delší dobu hledám náhradu za SCALA. Kdysi jsem si na schůzku ohledně zakázky přinesl velkoformátové diapozitivy SCALA spolu s několika 4x5" světelnými deskami. To mělo neuvěřitelný úspěch!
Možná bychom mohli společně něco připravit pro fineartforum (listopad 2013)?
O to bych měl velký zájem. Během posledního půl roku jsem však byl velmi nemocný a nevím, jak to se mnou bude dál po profesní stránce. To znamená, že letos to u mě určitě nevyjde.
Ale: Jsem stavební historik a už mnoho let fotografuji řecké chrámy v Malé Asii, v Magna Graecia a samozřejmě v řecké metropoli ve formátech 13x18 cm (původně jsem chtěl tento formát dodržet a vlastním k tomu Techniku V 13x18 cm, ale jak to tak bývá, tento formát jsem protože jsem často pěšky nebo na kole, nemohu vždy používat), 4x5", 6x7 cm a 6x6 cm. Kromě toho vlastním velké množství snímků historické Frýgie. Tyto snímky bych rád někdy představil.
Všechny jsou to černobílé negativy. Už dlouho mám v úmyslu z těchto negativů vyrobit diapozitivy. Mám s tím však málo až žádné zkušenosti.
Ale protože mám o tvůj návrh opravdu velký zájem! – Mohli bychom si jako cíl stanovit rok 2014?
Moje webová stránka je opět online.
Díky! Už jsem to viděl! ;-)
S pozdravem
CP