andistueckl
Ahoj všem,
píšu sem poprvé a byl bych velmi vděčný za užitečné rady.
Už jsem tady na fóru hledal podobná témata, ale příspěvky mě moc neuspokojily, viz:
http://forum.fotoimpex.de/index.php?showtopic=2429&st=0&p=13173&hl=+labor%20+berlin&#entry13173
Nechci si pronajímat fotolabor za denní sazby za horentní ceny, ani provozovat fotolabor na vlastní pěst, protože mi to připadá příliš neefektivní.
Proto hledám v Berlíně nějakou komunitu, do které bych se mohl zapojit. Nemám nic proti výměně a mohu poskytnout i celé své vybavení (JOBO LBL 7700, různé vaničky, objektivy KB + MF a různé drobnosti).
Sám fotím na Hasselblad a rád bych se vrátil k zvětšování na barytový papír.
2. ALTERNATIVA: v mém coworkingu mám možnost využít prázdnou koupelnu (obloženou dlažbou, v 1. patře, tedy vytápěnou) jako laboratoř, ale sám bych ji využívat nechtěl, raději bych se podělil o nájem a vybavení (nájem odhaduji na 100–150 €/měs.).
Je tu někdo? =)
Andreas
piu58
> (Nájemné odhaduji na 100–150 € měsíčně.)
Nejpozději po dvou měsících se ti investice do vlastního vybavení vrátí. Opemus se dá sehnat téměř zadarmo, misky a vývojová nádoba nestojí majlant a papír a chemikálie stejně potřebuješ.
urbatschek
Mám dojem, že Andreas už vybavení od Duka má. Jde mu o „laboratorní“ sdílený byt, který by si chtěl zařídit. Proto dobře chápu, že 150 výměnných žetonů je pro něj samo o sobě trochu moc...
S pozdravem Mirko