Piercingmann
Ahoj, jmenuji se Sandro. Od dědečka mé přítelkyně jsem dostal dva fotoaparáty Canon T90 spolu s několika dalšími věcmi. Rád bych je prodal, ale bohužel se v tom moc nevyznám. Oba ty Canony ještě fungují :-) U jednoho z nich chybí přihrádka na baterie.
Příslušenství
Objektivy: 2x Canon FD 50 mm 1:1,8
1x Tokina 500 mm 1:8 s 1x NDx2 D35,5 a 1x NDx4 D35,5 a originální brašnou
1x Kenko 2x CFE Teleplus MC 7
1x Maginon série G MC Automatic 1:2,8 f=28 mm D52
1x Canon FD 70–210 mm 1:4
1x Maginon série G MC Auto 1:1,7 f=50 mm D52
1x RMC Tokina 17 mm 1:3,5 D67
1x 13 mm na 21 mm
Ostatní:
1x Canon BT-58
1x Canon blesk Speedlite 199A
1x bateriový grip pro Canon A-1, AE-1, (P), AT-1, AV-1
Možná mi můžete pomoci.
Jak jsem již řekl, chci tyto věci prodat.
wosis123
eBay.
Muep
Nebo na bleším trhu, podle toho, jak staré ty přístroje jsou. A objektivy rozhodně prodávej zvlášť, vyděláš na tom víc peněz. Teprve pokud se jich vůbec nezbavíš, měl bys to nabídnout jako kompletní sadu.
wosis123
Spíš bych doporučil eBay, všechno po kusech. Fotoaparáty se většinou prodávají za cca 100–130 EUR, objektivy Canon jsou standardní, ale nabízejí se také poměrně často, moc za ně nedostanete, padesátky kolem 30 EUR, zoom o něco víc. Objektivy Maginon nejsou žádný hit, moc za ně nedostanete, ostatní příslušenství také ne, blesk možná tak za 20–25 EUR.
sputnik
Také bych spíš doporučil eBay, všechno po kuse. Ty fotoaparáty se většinou prodávají za cca 100–130 EUR,
Hm. To ale asi používáš jiné eBay než já. Na „mém“ eBay se prodávají možná za 50 €. Jestli vůbec.
Muep
Je zajímavé, kolik různých aukcí na eBayi existuje: „U mě“ začíná cena na 20 a končí na 150 :)
TR
Vůbec se na ty ceny nikdo neptal. Ta otázka, na kterou se v předmětu e-mailu naráží, tam ani není. :D
Olivinyl
Ahoj všichni,
Canon T90 není špatný fotoaparát. Většinou se o něm mluví v horším světle, protože po zakoupení těla už nezbyly peníze na pořádné objektivy.
I 4 snímky za sekundu jsou přece jen slušná hodnota.
Můj návrh: Kup si nové baterie, balení 5 levných barevných negativních filmů, trochu si s foťákem pohraj, nech si filmy levně vyvolat v drogerii (včetně zvětšenin) a užij si to, nebo taky ne!
Pokud ne, tak aspoň budeš vědět, jestli foťák funguje, a můžeš ho s čistým svědomím prodat na „e-Buktu“.
Za sadu dostaneš asi 170 eur, pokud někdo takový fotoaparát hledá.
Jinak prodej fotoaparát s 50mm objektivem a zbytek po kusech.
Zdědil jsem po dědovi Canon Eos 500 s velkým množstvím příslušenství... Prostě plastová krabička. Stejně si ji nechám, protože na eBayi za ni nic (téměř nic) nedostanu a navíc je to teď můj fotoaparát na půjčování! Dokonce se mi stává, že se mě kamarádi ptají, jestli nemám na půjčení (zdarma) nějaký analogový fotoaparát... většina z nich k tomu dokonce chce jeden nebo více černobílých filmů...
LG Oliver
wosis123
Model T90 byl ve své době nejmodernějším a nejprogresivnějším fotoaparátem, přinejmenším ze všech modelů značky Canon, a disponoval funkcemi, které se v řadě EOS objevily až mnohem později. Pokud s ním člověk správně zachází a využívá jeho možnosti, přinese mu spoustu radosti. Zkuste se s tímto skvělým přístrojem trochu seznámit (návod k obsluze vám mohu poslat ve formátu PDF), jinak:
http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/canont90/index.htm
http://t90.tripod.com/index.htm
http://www.paradesquare.ca/canon_fd/t-90.htm
...
S pozdravem,
Hendrik