michael-kielgmxnet
Právě jsem chtěl v obchodě zadat objednávku a přikoupit pár rolí Fuji Pro 400 H. Zjistil jsem však, že v internetovém obchodě už nejsou uvedeny žádné filmy, ani barevné, ani černobílé. Jsou opravdu všechny vyprodané, nebo jde jen o chybu?
piu58
Právě jsem se zaregistroval: Spousta filmů skladem.
TiMo
V poslední době se mi častěji zobrazuje hláška
„
Požadovaný produkt nebo kategorie
již není v databázi produktů k dispozici.“
když kliknu na nějakou kategorii.
V době zveřejnění tohoto příspěvku se to týká kategorie černobílých filmů.
Je to tedy otázka štěstí, zda se vám podaří sestavit objednávku. Pokud však využijete vyhledávání, filmy najdete. I tak je tato chyba velmi nepříjemná.
MirkoBoeddecker
Zvláštní, u mě funguje všechno.
Jaký prohlížeč používají ti dva, u kterých se vyskytují problémy?
S pozdravem,
Mirko
TiMo
Často to funguje, někdy ne. Nemyslím si, že by to bylo prohlížečem. V tom případě by se chyba dala zopakovat.
Používám Operu pod Linuxem. Ale ani ve Firefoxu to nefungovalo.
ThomasPauly
Můj příspěvek k seznamu chyb:
1. Produkt CMS 20 bez podpisu je v obchodě označen jako dostupný, v popisu produktu však jako vyprodaný. Co z toho platí?
2. Systém nepřijímá fakturační adresy v zahraničí, pokud se liší od dodací adresy v Německu.
3. Pokud (protože pole „Země“ je pevně přednastaveno na „Německo“) zadám jako náhradu kód země do pole „PSČ“, systém odešle chybovou zprávu a slíbí, že zobrazí chybné pole. To se však nestane.
4. Pokud pak zadám své zahraniční (čtyřmístné) PSČ, je toto přijato, ačkoli „Země“ zůstává nastavena na „Německo“, přičemž se však nemůže jednat o platné německé poštovní směrovací číslo.
5. V poli „Fakturační adresa“ se vyžaduje pořadí příjmení-jméno, v poli „Doručovací adresa“ příjmení-jméno. V zájmu zamezení chyb by to mělo být jednotné.
6. Zadání hesla platí, pokud se řídíme zněním pokynů, striktně vzato pouze pro nové zákazníky a pro budoucí použití. Zjevně to však funguje i pro stávající zákazníky. Tato zavádějící formulace by měla být přepracována.
S pozdravem
tepe
TR
Už jsem to vzdal a přestal aktualizovat svou adresu v profilu. Nefunguje to. Asi před třemi lety mi odpověděli, že příslušný technik je na dovolené. Možná by se na tom mělo zapracovat u Impex-Logistik.
michael-kielgmxnet
Právě jsem tu chybu znovu napodobil. Před přihlášením do obchodu jsem mohl filmy vyvolat, poté už ne. Vidím už jen první 4 podkategorie a když pak kliknu např. na „Barevné negativní filmy“, zobrazí se mi pouze hláška „Požadovaný produkt nebo kategorie
již není v databázi produktů k dispozici.“
Jako prohlížeč používám nejnovější Firefox (14.0.1)
MirkoBoeddecker
Už jsem to vzdal a přestal aktualizovat svou adresu v profilu. Nefunguje to. Asi před třemi lety mi odpověděli, že příslušný technik je na dovolené. Možná by se na tom mělo zapracovat u Impex-Logistik.
No, ta dovolená asi byla něco jiného, každopádně toho pána už nikdo nikdy neviděl.
Po dlouhém pátrání jsme pak vypátrali jeho šéfa (z jeho volné sítě).
Ten nám teď pomáhá.
Takže jsme to mezitím vyřešili ;-)
Musíme to ale všechno měnit ručně, protože obchod to neumí, a neustále za tím zaostáváme.
A tak to i zůstane.
Všechno ostatní by se mělo vyřešit se spuštěním nového obchodu.
Ta věc s kategoriemi při přihlašování je fakt hloupá. To by měl ještě předtím vyřešit.
Jedno jsem se naučil: Asi budu muset v obchodě nakupovat častěji sám ;-)
To pak taky zvýší obrat :D
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
Jediná věc, kterou jsem nepochopil, byla poznámka u filmů CMS 20 bez podpisu.
Každopádně ještě nejsou vyprodány.
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
Ha! Teď jsem to pochopil :-)
TiMo
Chybu se mi podařilo reprodukovat následovně:
Když přidám něco do košíku, nemám už přístup ke kategorii černobílých filmů. Jakmile košík vyprázdním, vše zase funguje. Je to velmi podivné.
ThomasPauly
Ještě jeden nevyžádaný návrh na vylepšení při úpravách internetového obchodu:
Vzhledem k tomu, že se zboží doručuje prostřednictvím DHL, měl by vstupní formulář obsahovat také pole pro balíkové schránky DHL (poštovní směrovací číslo zákazníka, číslo a umístění balíkové schránky DHL).
tepe
MirkoBoeddecker
Ještě jeden nevyžádaný návrh na vylepšení
Nevyžádané návrhy na zlepšení neexistují :-)
Gast
Když už jsme u toho: Už rok se snažím změnit svou e-mailovou adresu v kontaktních údajích.
Vždy mi přijde odpověď, že údaje budou zkontrolovány a poté změněny.
Zatím se ale nic neděje!
Jinak mi internetový obchod funguje bezchybně!!
S pozdravem
Wolfgang