michael-kielgmxnet
Chciałem właśnie złożyć zamówienie w sklepie i dokupić kilka rolek Fuji Pro 400 H. Okazało się jednak, że w sklepie internetowym nie ma już żadnych filmów, ani kolorowych, ani czarno-białych. Czy naprawdę wszystkie są wyprzedane, czy to tylko błąd w systemie?
piu58
Właśnie się zarejestrowałem: mnóstwo filmów dostępnych od ręki.
TiMo
Ostatnio coraz częściej pojawia mi się komunikat
„
Wyszukiwany produkt lub kategoria
nie występuje już w bazie danych produktów.”
gdy klikam na jakąś kategorię.
W momencie publikacji tego wpisu dotyczy to kategorii filmów czarno-białych.
Wtedy zebranie zamówienia staje się kwestią szczęścia. Jeśli jednak skorzysta się z wyszukiwarki, filmy można znaleźć. Niemniej jednak ten błąd jest bardzo irytujący.
MirkoBoeddecker
To dziwne, u mnie wszystko działa.
Jakiej przeglądarki używają ci dwaj, u których występują problemy?
Pozdrawiam,
Mirko
TiMo
Często to działa, a czasem nie. Nie sądzę, żeby to zależało od przeglądarki. W takim przypadku błąd dałby się odtworzyć.
Korzystam z Opery w systemie Linux. Ale w przeglądarce Firefox też mi się nie udało.
ThomasPauly
Mój wpis do listy błędów:
1. Produkt CMS 20 bez podpisu jest oznaczony w sklepie jako dostępny, ale w opisie produktu jako wyprzedany. Która informacja jest prawidłowa?
2. System nie akceptuje adresów do faktury za granicą, jeśli adresy dostawy w Niemczech są inne.
3. Jeśli (ponieważ pole „Kraj” jest domyślnie ustawione na „Niemcy”) wprowadzam zamiast tego kod kraju w polu „Kod pocztowy”, system wysyła komunikat o błędzie i obiecuje wyświetlić błędne pole. Jednak tego nie robi.
4. Gdy następnie podaję mój zagraniczny (czterocyfrowy) kod pocztowy, jest on akceptowany, mimo że w polu „Kraj” nadal widnieje „Niemcy”, a nie może to być w ogóle prawidłowy niemiecki kod pocztowy.
5. W polu „Adres do faktury” wymagane jest podanie nazwiska i imienia w tej kolejności, natomiast w polu „Adres wysyłki” – imienia i nazwiska. W celu uniknięcia błędów powinno to być ujednolicone.
6. Podanie hasła, zgodnie z treścią instrukcji, dotyczy ściśle rzecz biorąc tylko nowych klientów i przyszłego użytkowania. Jednak najwyraźniej działa to również w przypadku obecnych klientów. Należy poprawić to mylące sformułowanie.
Pozdrawiam
tepe
TR
Zrezygnowałem już z prób aktualizacji adresu w moim profilu. To nie działa. Około 3 lata temu otrzymałem odpowiedź, że odpowiedni technik jest na urlopie. Być może trzeba by było zająć się systemem Impex-Logistik.
michael-kielgmxnet
Właśnie ponownie odtworzyłem ten błąd. Przed zalogowaniem się do sklepu mogłem wyświetlić filmy, a po zalogowaniu już nie. Widzę tylko pierwsze 4 podkategorie, a kiedy np. klikam na „Filmy kolorowe negatywowe”, pojawia się komunikat: „Żądanego produktu lub kategorii
nie ma już w bazie danych produktów”.
Korzystam z najnowszej wersji przeglądarki Firefox (14.0.1)
MirkoBoeddecker
W końcu zrezygnowałem z aktualizowania adresu w moim profilu. To nie działa. Jakieś 3 lata temu powiedziano mi, że odpowiedni technik jest na urlopie. Być może trzeba by było popracować nad systemem Impex-Logistik.
No cóż, ten urlop był chyba czymś innym, w każdym razie tego pana nigdy więcej nie widziano.
Po długich poszukiwaniach udało nam się namierzyć jego szefa (z jego luźnej sieci kontaktów).
On nam teraz pomaga.
W ten sposób udało nam się to rozwiązać ;-)
Musimy jednak wszystko zmieniać ręcznie, ponieważ sklep tego nie potrafi i ciągle mamy z tym opóźnienia.
Tak już zostanie.
Wszystko inne powinno się rozwiązać wraz z uruchomieniem nowego sklepu.
Ta sprawa z kategoriami przy logowaniu jest naprawdę głupia. Niech to jeszcze wcześniej załatwi.
Jedno się nauczyłem: chyba muszę częściej sam robić zakupy w sklepie ;-)
To też generuje obroty :D
Pozdrawiam,
Mirko
MirkoBoeddecker
Jedyne, czego nie mogłem zrozumieć, to informacja dotycząca filmów CMS 20 bez podpisu.
W każdym razie nie są one jeszcze wyprzedane.
Pozdrawiam,
Mirko
MirkoBoeddecker
Ha! Teraz to widzę :-)
TiMo
Udało mi się odtworzyć ten błąd w następujący sposób:
Kiedy dodaję coś do koszyka, nie mam już dostępu do kategorii „Filmy czarno-białe”. Po opróżnieniu koszyka wszystko znów działa. To bardzo dziwne.
ThomasPauly
Kolejna nieproszona sugestia dotycząca ulepszenia sklepu internetowego:
Ponieważ dostawy realizowane są przez firmę DHL, formularz zamówienia powinien zawierać również pola dotyczące punktów odbioru DHL (numer pocztowy klienta, numer i lokalizacja punktu odbioru DHL).
tepe
MirkoBoeddecker
Kolejna nieproszona sugestia dotycząca ulepszeń
Nie ma czegoś takiego jak nieproszone sugestie dotyczące ulepszeń :-)
Gast
Skoro już o tym mowa: od roku próbuję zmienić swój adres e-mail w danych kontaktowych.
Za każdym razem otrzymuję informację, że dane zostaną sprawdzone, a następnie zmienione.
Jak dotąd jednak nic się nie dzieje!
Poza tym sklep internetowy działa u mnie bez zarzutu!!
Z poważaniem
Wolfgang