bohermann Witam wszystkich, Chciałbym ponownie przeprowadzić naświetlanie kilku rolek filmu Fuji Chrome Provia w formacie 6x6, ale gdzie obecnie można wywołać film zwojowy w akceptowalnej jakości? Co jeszcze jest dostępne poza specjalistycznymi laboratoriami, takimi jak Photo Studio 13 itp.? Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady. Pozdrawiam, Harald
hallertauBW Cześć, mnie też to interesuje. Ponieważ mam niewiele wywoływacza, zastanawiam się nad oddaniem filmów diapozytywowych do wywołania. Załączam opis mojego wpadki z przeterminowanym wywoływaczem E-6...
TiMo Przepraszam za zboczenie z tematu. To zdjęcie może być przypadkowe, ale i tak wygląda świetnie, HallertauBW. Pozdrawiam, Tim
bohermann A ja już myślałem, że zadałem jakieś kompletnie głupie pytanie. Może ktoś ma jakąś radę. Pozdrawiam, Harald Cześć, mnie też to interesuje. Ponieważ mam mało wywoływacza, zastanawiam się nad oddaniem filmów diapozytowych do wywołania. Załączam opis mojego wpadki z przeterminowanym, częściowo zużytym wywoływaczem E-6...
Tandemfahren Cześć, czy nikt tego nie wspomniał? Oczywiście Fuji w Gera. Co prawda podnieśli ceny, ale nadal są tańsi niż Studio 13, a zdjęcia wychodzą niezawodnie. Frank
bohermann Cześć Frank, Bardzo dziękuję. Jutro tam zadzwonię, żeby ustalić szczegóły. Pozdrawiam, Harald Cześć, czy nikt mi tego nie powiedział? Oczywiście Fuji w Gera. Podnieśli co prawda ceny, ale nadal są tańsi niż Studio 13, a wyniki są niezawodne. Frank
ThomasPauly [font=arial,helvetica,sans-seriMam po prostu dobre doświadczenia z drogerią tuż za rogiem. Wywoływanie filmów rolkowych nie figurowało wprawdzie w cenniku, ale mimo to zostało wykonane. Cena była, o ile dobrze pamiętam, taka sama jak za filmy 35 mm. Efekt był bez zarzutu. [font=arial,helvetica,sans-seriZ tego co wiem, sieć dm korzysta z usług Cewecolor. Wydaje się, że ten laboratorium fotograficzne, obsługujące całą Republikę Federalną Niemiec i sąsiednie kraje, nawet na kurczącym się rynku analogowym nadal osiąga „masę krytyczną”, pozwalającą na obsługę również formatu średniego. Moje ostatnie doświadczenia miały miejsce już kilka miesięcy temu, ale być może warto byłoby spróbować ponownie. [font=arial,helvetica,sans-seriPozdrawiam [font=arial,helvetica,sans-seritepe
MiJa @ tepe i wszyscy: ja też mam takie doświadczenia z DM! Od lat oddaję tam moje filmy zwojowe diapozytów, zaznaczam opcję „wywołanie diapozytów bez oprawiania” i mogę odebrać film już po niecałych 5 dniach. Cena: ok. 2 euro. Bardzo fajne: można śledzić postępy w Internecie. I jak dotąd żadnych odrzutów (w przeciwieństwie do Schleckera!)! Pozdrawiam Michael