Franco
Dobrý den,
trochu mě překvapuje, že vývojku SILVERMAX lze nyní koupit pouze v 100ml lahvičkách. Tyto malé balení mají cenu 83 € za litr, což mi připadá velmi drahé.
Na stránkách ADOXu a v technickém listu vývojky jsou stále uvedeny balení o objemu 50 ml a 250 ml.
Existuje nějaký důvod, proč jsou k dispozici pouze tak malá balení?
S pozdravem, Thorsten
MirkoBoeddecker
No, na jeden film to při 100 ml vychází na cca 58 centů, zatímco u 250ml lahve je to 46 centů.
?
100ml láhev vystačí na 12 filmů a stojí 7,00 EUR bez DPH.
250 ml stačilo na 30 filmů a stálo 13,99 EUR.
?
Chemie je bohužel stále často podceňována. V ceně je zde zahrnuta spousta speciální vývojové práce, aby byla chemie přizpůsobena danému typu filmu.
?
Opravdu se vyplatí kvůli 12 centům na film přemýšlet a případně použít jinou chemii?
?
Změnili jsme to, protože necháváme vyrábět 100ml lahvičky speciálně z jiné směsi plastů, která brání pronikání kyslíku téměř stejně dobře jako sklo. Díky tomu se chemikálie také lépe uchovávají. Pokud jste z původní, větší lahve museli vyhodit jen malou část, už se to nevyplatí.
?
Pokud v budoucnu dosáhneme vyššího obratu s chemikáliemi, rádi zvážíme i výrobu 250ml lahví.
Vzhledem k nákladům na plnění je to pro nás jedno :-)
?
500 ml by bylo také možné, ale při dané ceně lahví nevidím téměř žádné možnosti prodeje.
?
S pozdravem,
?
Mirko
Gast
To s materiálem na lahve dává smysl a malé množství se jistě také rychleji spotřebuje. K čemu jsou větší obaly, když se pak musí vyhazovat už v obchodě.
A chemikálie zase nejsou tak drahé. Průměrný hobby laborant nebude zpracovávat velké množství. U mě to tak každopádně je. V laboratoři dělám spoustu různých věcí, ale všechno v malých množstvích.
€