MirkoBoeddecker Ceny materiálů Ilfochrome se od 25. 11. 2011 zvýší o 30 % (papír/film, nikoli chemikálie). Kdo má v současné době zájem, měl by si zásoby pořídit ještě dnes a zítra, abychom mohli objednávku zadat za původní cenu. S pozdravem, Mirko
cfb_de Je na té pověsti, že se Ilfochrome přestane vyrábět, něco pravdy? Ne, nejde totiž o pověst, ale o skutečnost. Viz zde: http://photoscala.de/Artikel/Das-Ende-von-Ilfochrome-Classic S pozdravem, Franz
thomas_l Sakra, ten můj Ilfochrome byl sice strašně drahý, ale dobrý a snadno se s ním pracovalo. Další otázkou by pak bylo, jestli by se nedal znovu vyrábět papír R3 ;-)
AchimBauer Je ten odkaz od Franze pravdivý, nebo šlo jen o výhrůžku s cílem prosadit vyšší ceny? Byla by škoda, kdyby se k tomu Ilford mohl definitivně vyjádřit, Byla by škoda, kdyby Ilfochrome přestal existovat (divím se, že ještě nikdo nepoužil slovo Adochrome) Já sám momentálně Ilfochrome nepotřebuji a ani v blízké budoucnosti ho nebudu potřebovat, budu rád, když se mi podaří dodržet svůj plán a na konci tohoto roku znovu začít s černobílou laboratoří. Ale mám ještě tolik barevných diapozitivů, které by si zasloužily víc, než jen spát v krabicích nebo být naskenovány a vytištěny, aby po pár týdnech vybledly. To je prostě výhoda digitální fotografie, že k zpracování materiálu nepotřebujete drahé suroviny, které musíte nabízet za přijatelné ceny, ale můžete z levných surovin vyrobit inkoust a dosáhnout ziskových marží, které by vám záviděl i obchod s drogami. S pozdravem Achim PS: Argenta kdysi vyráběla černobílý papír s Cibaglanzem, ale to je už také minulost.